Ծիրանի մուրաբա

Ծիրանի մուրաբա

Առաջին եղանակ`
Անհրաժեշտ բաղադրիչները` 
1 կգ ծիրան, 1 կգ շաքարավազ, 1.5 բաժակ ջուր

Խոշոր ծիրանները բաժանել 2 մասի, կորիզները հեռացնել, լավ լվանալուց հետո լցնելեռացող շաքարաջրի մեջ, և 2-3 րոպե եփելուց հետո  1 գիշեր փողնել սառը տեղ:Հաջորդ օրը եփել միբչև պատրաստ լինելը, որպեսզի մուրաբան ավելի բուավետ լինի կարելի է հետը  մի քանի կորիզի միջուկ քցել:


երկրորդ եղանակ
Անհրաժեշտ բաղադրիչները` 
1 կգ ծիրան, 1 կգ  շաքարավազ, 1 բաժակ ջուր, 3 կրաջուր

Ընտրել կիսահասած պտուղները մի քանի տեղից փայտիկներով ծակել լցնել կրաջրի մեջ, և թողնել 1 ժամ, դրանից հետո լավ լվանալ, լցնել շաքարաջրի մեջ, եփել թույկ կրակի վրա մինչև պատրաստ լինելը


երրորդ եղանակ`
Անհրաժեշտ բաղադրիչները` 
1 կգ խիրան, 1.3 կգ շաքարավազ, 400գ ջուր

Ծիրանները մի քանի տեղից ծակծկել,պատրաստել շաքարաջուր և լցնել ծիրանների վրա: Հաջորդ օրը շաքարաջուրը լցնել ուրիշ ամանի մեջ, եռացնել, լցնել ծիրանների վրա և թողնել, երրորդ օրը դնել կրակին և եփել մինչև պատրաստ լինելը:

Комментарии